Przemyśl, 4 grudnia 2018 r.
OGŁOSZENIE
Nabór studentów do programu płatnych praktyk zawodowych
Państwowa Akademia Nauk Stosowanych ogłasza nabór uzupełniający studentów bezpieczeństwa i produkcji żywności na praktyki w ramach projektu pozakonkursowego o charakterze koncepcyjnym pt. „Program praktyk zawodowych w Państwowych Wyższych Szkołach Zawodowych” w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
I. Informacje o projekcie
Nabór ma na celu wyłonienie 10 studentów bezpieczeństwa i produkcji żywności, którzy odbędą sześciomiesięczną praktykę zawodową składającą się z praktyki kursowej (przewidzianej przez program kierunku) oraz dodatkowej praktyki pilotażowej. Praktyka w łącznym wymiarze sześciu miesięcy odbędzie się w terminie do 31 sierpnia 2019 roku. Dokładny termin odbywania praktyki zostanie ustalony pomiędzy studentem, uczelnią oraz zakładem pracy wyłonionym jako miejsce odbywania praktyki.
Studenci bezpieczeństwa i produkcji żywności będą odbywać praktykę w następujących instytucjach:
Nazwa firmy/instytucji | Adres | Maksymalna liczba miejsc dla praktykantów |
Biuro Turystyki ALBATROS | 37-700 Przemyśl,ul. Ofiar Katynia 26 | 2 |
Bar PRYZMAT | 37-700 Przemyśl, ul. Katedralna 12 | 2 |
Browar Łańcut | 37-100 Łańcut, ul. Polna 3a | 1 |
Fundacja Pro Arte et Historia – Restauracja na Zamku w Krasiczynie | 37-741 Krasiczyn, Krasiczyn 179/124 | 4 |
Kawiarnia KARDAMON | 37-700 Przemyśl, ul. Dąbrowskiego 2 | 3 |
Kebab Sindbad Fahim Sheibt Elhamd Fahim Shaban | 37-700 Przemyśl, Plac Legionów 8 | 4 |
Restauracja Dominikańska | 37-700 Przemyśl, Plac Dominikański 3 | 4 |
Krótka informacja o projekcie stanowi załącznik nr 2 do niniejszego ogłoszenia.Studenci zakwalifikowani do projektu otrzymają stypendium za nie więcej niż 5 pełnych miesięcy odbytej praktyki, w wysokości 2300,60 PLN miesięcznie, począwszy od 2 miesiąca. Do pobierania stypendium uprawnieni są wyłącznie studenci, którzy w momencie rozpoczęcia 2 miesiąca praktyki mieli zaliczony 1 rok studiów.
II. Kryteria wyboru
1. Komisja powołana zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie rekrutacji dokona wyboru studentów biorąc pod uwagę następujące kryteria:
Kryterium 1: Średnia ocen ze studiów. Waga w stosunku do oceny końcowej: 70 %
Kryterium 2: Ocena kompetencji zawodowych studenta na podstawie załączonych do wniosku prac oraz rozmowy kwalifikacyjnej przed komisją. Waga w stosunku do oceny końcowej: 30 %
2. Szczegółowy opis trybu oceniania i kwalifikacji do udziału w Projekcie zostały opisane w Regulaminie rekrutacji który stanowi załącznik nr 3 do niniejszego ogłoszenia.
III. Warunki uczestnictwa w naborze
1. W naborze mogą uczestniczyć studenci bezpieczeństwa i produkcji żywności, którzy:
– spełniają warunki opisane § 4, p. 1 Regulaminu rekrutacji, który stanowi załącznik nr 3 do niniejszego ogłoszenia;
– złożą w terminie kompletnie wypełniony i podpisany wniosek o udział w projekcie na formularzu stanowiącym załącznik do niniejszego ogłoszenia;
– dołączą do wniosku o udział w projekcie krótka pracę na temat: „Wykorzystanie enzymów w produkcji żywności”;
– wezmą udział w rozmowie kwalifikacyjnej w terminie wyznaczonym przez komisję.
2. Rozmowa kwalifikacyjna będzie miała na celu zdiagnozowanie poziomu kompetencji przydatnych w środowisku pracy, nabytych przez studenta w trakcie dotychczasowych studiów w PANS.
IV. Termin składania wniosków
Wniosek o udział w projekcie należy:
– w formie papierowej dostarczyć do Biura Projektu (Pałac Lubomirskich, parter, pokój 14, ul Książąt Lubomirskich 6, 37-700 Przemyśl, tel. 16 735 52 06), w terminie do 12grudnia 2018 roku do godz 15.00 ;
– w formie elektronicznej przysłać na adres uczelnianego koordynatora programu praktyk: jan.zieba@pansp.pl
V. Załączniki
Załączniki do pobrania: